HTML

vuvei.blog.hu

társadalom, kultúra, zene, politika, színház, figyelem, szociális munka, szociálpolitika, van, töprenghet, ámulhat, gondolkodhat, lelkesedhet, nem bántja senki

Friss topikok

Linkblog

vuvei

2009.03.02. 22:46 GabriellaSZ

rasszizmus kávé helyett avagy Megasztár itthon

Címkék: megasztár rasszizmus

Te is észrevetted, hogy divattá vált Magyarországon rasszistának lenni?

Ülök a villamoson reggel és arról beszélget 4 fiatal férfi, hogy a tegnapi Megasztár versenyéből végre kiesett az a kis...vietnami lány, még szép, hogy nem egy rohadt ferdeszemű nyeri meg itthon a versenyt...Kávé helyett egy kis budapesti rasszista jó reggelt. Azt hiszem ezek azok a pillanatok leginkább, melyek azt az elhatározásomat erősítik, hogy egy kicsit megint külföldön éljek. Külföldön élni, más nyelven kifejezni a valóságot nem könnyű - néha a kifejezhetetlenség fojt meg...  Személyiségünk báját néha elveszítjük, hiszen a folyamatos fordítás miatt nem marad energia a szavakkal játszani, a  szép árnyalatok érzékeletetésére nem marad idő. Na, de nem is ez a lényeg most...inkább élek  kissé fogyatékosan a nyelvi problémák miatt, mint hogy hallgassam magyar társaim nacionalista,ostoba és tudatlanságtól hemzsegő sértéseit. Elegem van.
Nyáron a barátom egy vidéki legénybúcsún volt, ahol a helyi diszkóban megverték, mert létezik, mert barátságos és kedves ember, mert szeret és jól is kommunikál,  mert pesti és mert nagy az orra... gyönyörű tiszta tekintete alatt az ütés nyoma talán egy életre megjelölte bőrét, nem múlik azóta sem a folt. Őt is megjelölte ez a fertő.
Te is észrevetted?
A Tarka magyar elnevezésű demonstrációra elmentem, elmentünk, vagyunk, leszünk...de mit lehetne még tenni.
(Persze a nagy hangzatos megoldásokat én is ismerem, pláne a politikai válaszokat...de úgy érzem egyre durvább a jelenség).
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vuvei.blog.hu/api/trackback/id/tr43976541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása