HTML

vuvei.blog.hu

társadalom, kultúra, zene, politika, színház, figyelem, szociális munka, szociálpolitika, van, töprenghet, ámulhat, gondolkodhat, lelkesedhet, nem bántja senki

Friss topikok

Linkblog

vuvei

2009.04.25. 18:09 GabriellaSZ

Hankiss

Címkék: hankiss

„Saját magunk narrátorává válhatunk anélkül, hogy mi volnánk a szerzők. Ebben az értelemben igaz az, hogy az ember az életét megéli, a történeteket, pedig elmeséli. Ez az áthidalhatatlan különbség megmarad, de a különbséget részben eltünteti az, hogy képesek vagyunk magunkra alkalmazni azokat a helyzeteket és cselekményeket, amelyeket kultúránktól kaptunk, és felöltjük azokat a szerepeket, amelyeket kedvenc történeteink, kedvenc karaktereink játszottak elő nekünk"



[1] Hankiss Elemér (2005) Az ezerarcú én Osiris Kiadó, Budapest, 2005

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vuvei.blog.hu/api/trackback/id/tr541086036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mdary 2009.05.05. 21:59:27

Hankiss már sokadszor próbálkozik mozgalmat indítani az új Magyarországért. Igaza van, tisztelem, bárcsak ne szélmalomharc lenne, mint a legtöbb közösséget formálni akaró erőfeszítés. És még Sancho Panzája sem nagyon van, nemhogy serege. Pozitív célokért is meg kellene próbálnunk az összefogást, ha az utálkozásban, köpködésben, bűnbakkeresésben annyira egyet tudunk érteni.(Ezért is lehetett felemelő a szabadulóművész project)

GabriellaSZ · http://vuvei.blog.hu/ 2009.05.06. 19:59:58

Egyetértek. Van egy új kezdeményezése Hankissnak:
www.ujreformkor.hu
és nagyon szorítok neki.
A "gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" '68-s jelmondat szellemisége egyre jobban aktuális újra és talán csak így tudna beindulni egy kis mozgás, változás, összefogás egymásért.
süti beállítások módosítása